Dagbesteding

De dagbesteding vindt plaats in Voedingsbos Lichtlaan op de Heijtmorgen 55 in Reek. Voedingsbos Lichtlaan is een bos dat is aangelegd met een permacultuur gedachtegoed. Dit houdt kortgezegd in: in samenwerking met het bos zoeken naar een zo natuurlijk mogelijke productieproces. Er is een voedselbos, moestuin, dieren, een eetbaar-houtkwekerij (paddenstoelen), houtbewerking en werkplaats.

In Voedingsbos Lichtlaan heeft Evi Zorg een programma samengesteld voor dagbesteding. Iedereen die zich uitgenodigd voelt om mee te doen, is welkom. Ontwikkeling is een kernwaarde van Evi Zorg. Er zal daarom altijd ruimte zijn voor eigen activiteitenontwikkeling. Belangrijk is dat iedereen zichzelf mag zijn en zijn bijdrage voelt aan het geheel en zijn of haar eigen ontwikkeling. Gespecialiseerde begeleiders en vakmensen begeleiden de activiteiten in het bos. Er is oog voor groepsdynamiek en persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Van maandag tot en met vrijdag is er programma van 9:00 uur tot 17:00 uur. Het is mogelijk om één of twee dagdelen per dag deel te nemen. Is de afstand naar Reek te groot? Vervoer is in overleg beschikbaar.


Voedende bostuin
door Martine en Lisa

Elk seizoen zijn er activiteiten om zorg te dragen dat er zoveel mogelijk eetbare producten groeien en bloeien in het bos en de tuin. Activiteiten zijn er op gericht dat met zo min mogelijk energie zoveel mogelijk kracht bij zowel plant als mens ontstaat. Er wordt gewerkt met zoveel mogelijk materialen die al in het bos aanwezig zijn om een natuurlijke kringloop te stimuleren. Van bodembewerking en zaadwinning, naar voor- en inzaaien, naar uitplanten, voeding en onderhoud tot oogsten.

Naast groente en fruit, noten en bessen en producten van de dieren, hebben paddenstoelen een belangrijk factor binnen de voedende bostuin activiteiten. Ook de dieren spelen een belangrijke rol in de voedende bostuin en vragen structureel om aandacht en verzorging.

Koken met sterren
door Martine en Lisa

Wilde kruiden, bessen, bloemen en paddenstoelen uit het bos zijn een rijke bron van voeding. Samen met bekende groenten uit de tuin kunnen er verrassende smaken ontstaan. We observeren, verzamelen, verwerken en koken de producten uit het bos. Hier zijn allerlei mogelijkheden voor die we telkens opnieuw ontdekken en proeven in de keuken of buiten op het vuur. Soms ook samen eten of meenemen. Sowieso gaat de liefde door de maag wanneer er gekookt wordt met de sterren.

Van Boom tot Droom
door Vitus en Thijs

De houtactiviteiten zijn evenals divers. Oude ambachten en nieuwe technieken combineren met oerdegelijk materiaal in allerlei houtsoorten. Samen ontdekken we stap voor stap het materiaal met het gereedschap wat bij de gewenste bewerking hoort. Allerlei projecten hebben ruimte, van groot tot klein. Ook mogen er soms wel andere materialen worden toegevoegd om een droom echt te kunnen realiseren.

Altijd Creatijd
door Thijs en een kunstenaar

Creatie is de basis. Om energie te laten stromen en jezelf te kunnen uitdrukken is de ruimte om te kunnen creëren essentieel. Er is alle ruimte en tijd om hier mee bezig te zijn in een natuurlijke en inspirerende omgeving. Het netwerk van Evi zorg kent velen creatievelingen die graag met Thijs samen ondersteunen bij creatieprocessen. Natuurlijk worden er kunstwerken op doek en objecten vervaardigd en spat de verf vaak in het rond. Ook klei, speksteen of hardere steensoorten worden gebruikt. Door de ontwikkeling van de werkplaats zijn er allerlei gereedschappen en materialen beschikbaar of kunnen binnen het netwerk geregeld worden.

Bekijk hier de website van Voedingsbos Lichtlaan of bekijk Lichtlaan op social media: